-->

Wednesday, October 21, 2009

BeBaNaN PLKN

I dun noe why it's like bebanan dalam hidup aku yang sgt2 berat
Dun mean i dun like it
I noe rmai org kta best
Ramai org yg xdpt pergi mau pergi
But d prob now is my age

Kenapala masa dorg pggil dlu tu da lewat
Kenapa aku dalam senarai kumpulan ke-3????
Dat time dapat pggilan matrikulasi lg
Off course la aku utamakan yg penting rght?
Then akibat pnangguhan tu aku jadi serba xkena skrg
Suda tua baru mau pergi
ARGHHHHHHHHHHH!!!!

Dahla dorg start soh bulan January
Xtaw ke aku ni ade Industrial Training
Cnfirm2 aku kena g gak after abes praktikal
And confirm2 aku lambat kerja
ARGHHHHHHHHHH!!!
Lagi2 Xsukenyer
Kengkawan...Tolong la bg semangat kat aku
Nak kahwin cepat pun xley
Still kena g gak
Huhuhhh

2mrrow ade test Quality Control
Chapter belakang2 byk xphm
rase mau je

*Imagine msa plkn nnti smua budak2 pggil aku "AKAK"..ok2 xpe..kasi hormat skit sama akak ni..jd xkena buli kn kn...think +ve*




pssss...




aLReaDY GoNe

Remember all the things we wanted
Now all our memories they're haunted
We were always meant to say goodbye

Even with our fists held high
It never would've worked out right
We were never meant for do or die

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hold you, now I can't stop

I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you want to cry

Started with a perfect kiss then we could feel the poison set in
Perfect couldn't keep this love alive
You know that I love you so, I love you enough to let you go


BaTTLeFieLD



Don't try to explain your mind
I know what's happening here
One minute it's love
And suddenly it's like a battlefield

One word turns into a war
Why is it the smallest things that tear us down?
My world's nothing when you don't
I'm not here without a shield
Can't go back now

Both hands, tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
Why we gotta fall for it now

I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for

Why does love always feel like a battlefield
A battlefield, a battlefield?
Why does love always feel like a battlefield
A battlefield, a battlefield?
Why does love always feel like

Can't swallow our pride
Neither of us wanna raise that flag
If we can't surrender then we both gonna lose
What we had, oh no

Both hands tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
I don't wanna fall for it now

I guess you better go and get your armor
(Get your armor)
I guess you better go and get your armor
I guess you better go and get your

We could pretend that we are friends tonight
And in the morning we'll wake up and we'll be alright
'Cause baby, we don't have to fight
And I don't want this love to feel like


Monday, October 19, 2009

CoNGRaTz!!

To these 2 beautiful women


Congratz dear !!!
Wish both of u the best of luck

#Lia Farhana - Anugerah Pelajar Terbaik Akademik Fakulti (Degree)
#Noraniza Ibrahim - Anugerah Pelajar Terbaik Program (Statistics)


*Me ??? -Anugerah Pelajar Paling Malas Sedunia heeee


Wednesday, October 14, 2009

aKHiRNYeR

Akhirnya selesai juga presentation for BEL

Sudah rasa lega tahap giler g*b*n




Memang teruk la

Tidak mampu lagi nk tempuh subjek BEL ni

Since Diploma tidak pernah nak suke

I really dont know why

Malas nk komen banyak2

"Aku hanya mampu berdoa"

Huhu


Then after this will buzy with reports je

And dont forget bakal-bakal test

And juge lakonan German

Hah

Sangat tidak sabar sekali nak final exam

Cepat la semuanya berlalu


++++++++++++++++++++++++++++++


Terasa mahu sangat pergi KAROK

Sapa mahu teman????

HEEEE


***Note: I still and always love u****

Tuesday, October 13, 2009

MaMPuKaH??

Terfikir sejenak

Mampukah target Degree ni tercapai

Tinggal satu semester

Tidak mahu ada satu pun kecacatan

Tapi melihatkan keadaan diri yang semakin gawat

Mampukah???


MaSiH

Just mahu kamu tahu..



Yang kamu MASIH di hati







Monday, October 12, 2009

PaPaDoM

For release segala tension yang ada
G cinema..tengok wayang


Sangat2 best
This film bole bagi rate 5/5 la
Cos xrugi li tiket
Bukan senang nk tengok cite Melayu best cmni
Kelakar..Sedih...Semua elemen ade..
Kira berbaloi la filem ni menang besar kn...

Babak paling mencuit hati :
Khiriah menari dengan gaya yang sangat comel (sungguh tak tipu)
Babak paling menyentuh hati :
Filem pendek arahan Miasara
Pelakon yang paling menghiburkan :
Nor Khiriah
Dialog yang dekat dan mencuit :
"Anak saya dapat 20A, anak awak adaaa?"
Watak yang tidak kena :
Scha (Scha seperti tidak sesuai membawakan watak ini)
Yang streotype :
Pelajar perempuan yang berebutkan lelaki yang sama di kolej
Yang menjadi tandatanya :
Sejak bila UiTM ada pelajar berbangsa Cina? Mybe die jd non-bumi kot

Then main game
Ape lg...
Jap je pun ilang tension
Balik2 umah tension balik
Bila mgenangkan banyak keje xwat lg
Huhu


****Thnx cos he makes me hepi****

TeNSioN

arghhh...
xsuke ngan jadual exam..!!

And xsuke this week ada finishing school
Awat dorg wat time2 genting ni ha???
Really can't understand it

Monday, October 5, 2009

CHeLSea MeMaNG HeBaT

Ok..Fine
Aku kalah hari ni
Next time pasti menang



CHEALSEA VS LIVERPOOL
2-0



Sunday, October 4, 2009

CaRa JePuN “MeNGHaRaMKaN” RoKoK


Informasi tentang cara Pemerintah Jepun dalam “mengharamkan” rokok di negaranya. Tidak perlu pakai MUJ (Majlis Ulama Jepun).

Ini menunjukkan bentuk kepedulian Jepun akan kesehatan dan kenyamanan warganya.

* Tahun 2004, Pemerintah Jepun menaikan harga rokok. Dengan dinaikannya rokok, tidak menyebabkan kos pengangkutan, teksi, dll menjadi naik jugak.

* Tahun 2007 akhir, Pemerintah Jepun memasang larangan merokok di semua teksi di Jepun, tidak terkecuali untuk pengemudinya. Kalau di KL kan, penumpang mengalah kepada pemandu teksi yang merokok.

* Tahun 2008, Pemerintah Jepun mengeluarkan kad “Taspo”, yaitu semacam SIK (Surat Izin Merokok), dengan tujuan remaja di bawah umur 20 tahun tidak boleh merokok. Masing-masing perokok wajib terdaftar sebagai perokok dan wajib memiliki kad tersebut. Kad Taspo ini sangat sakti. Mesin penjual rokok atau toko tidak akan menjual rokoknya kepada yang tidak memiliki kad ini.

* Kad ini juga akan mengesan prestasi penggunaan rokok per bulan dalam hitungan grafik, yang berhubungan dengan kesehatan dunia dan sebagainya.

* Rokok di Jepun dibuatkan semacam klasifikasi dari 10 s/d 1. Tujuannya adalah memberikan penyuluhan kepada perokok untuk berhenti secara alami. Klasifikasi tingkat 10 adalah yang paling berat, tinggi kadar tar, nikotin, dll. Setelah itu akan biasakan dengan rokok klasifikasi 9, 8, 7, dst., akhirnya klasifikasi tingkat-1, yaitu rokok yang paling ringan. Kalau sudah terbiasa menghisap rokok klasifikasi-1, tidak merokok sama sekali pun boleh.

* Tempat-tempat merokok disediakan bagi perokok hampir di pusat-pusat kota

* Merokok sambil berjalan boleh didenda 5000 yen/ RM200 di tempat!

* Awal 2009, harga rokok naik berlipat-kali ganda, dari 300 yen menjadi 900 yen. Dijamin, gaji akan habis kalau nekad beli rokok tiap hari.

Semua karena pemerintah peduli kepada warganya. Tanpa perlu fatwa-fatwa.

Saturday, October 3, 2009

Sekarang berada di rumah

Terasa sangat bosan mau duduk terperap kat kolej

Walhal banyak kerja

Tapi hati tetap berat mau pulang

Appointment ngan my lil bro edzham last night saya cancel kan

Sorry bro..

Next time ea..Kasi belanja sama saya hahah

Tapi petang ni da kena pulang

Sebab tomorrow ade MODUL

Pagi2 cek peti ais nampak udang and kerang

Terdetik kat hati nak wat sambal

Malas nk fikir sarapan..Lunch terus senang

Lagipun hati sangat2 xtenang

hmmm...

I'M STILL WAITING



Mood:::Not Good @ all

Kenapa sentiasa ada ALASAN untuk tidak melakukan sesuatu yang telah dijanjikan??

Kenapa sentiasa ada penantian??

Kenapa sentiasa ada rindu??

Kenapa sentiasa ada cinta??

Kenapa harus ada DIA??



Thursday, October 1, 2009

uNDeR CoNSTRuCTioN

Akhirnyer transformasi berjaya


CaN'T WaiT

##Can't wait!##

Really2 can't wait

To finish all of this

SoOoO tired

Honestly tell you what I want


Maybe it's because I'm crazy,

Maybe it's because I just can't

It's never enough to stay still and hold you

Am I no good to you now?

We're falling apart

I should have told you

It doesn't matter anyway

I'm giving up


SaNGaTt2 TeRaSa

:::Sgt2 terasa mau tukar wajah blog:::
:
:
:::Tapi terasa sgt2 malas:::
:
:
:::Sgt2 bosan tengok wajah blog yg xberape nk ceria:::
:
:
Huh
:
:
Ape yg daku merepek ni
?__?