-->

Monday, November 30, 2009

YeLLoW

Suzuki Swift Sports 1.6

Im into this right now
Cute, smart
Am i able to buy it??
Now rm90k++
Hoping to own this one day 0_*

MY LiL BRo


Hee...sweet lol msa my bro ni kecik2..
This pic aku snap masa amik fail peribadi die kat school pagi td
Kelakar pun ade..tembam seh..

Thursday, November 26, 2009

MaM BaNYaK

Macam mane ni
WoOoOoOoO...
Duk umah memang xdapat kawal selera makan
Naik berkilo2 la jawabnyer
Please Akmar
Keep ur weight in balanced k

Pagi tadi abah li kan roti telur
Sedap woo..ade bawang tapi..letak tepi sikit
Heee
Then lunch

kari ketam+terung
Bertambah2 nasi sebb sedop
Diri ku yang masak
Mak da bagi warning
"Kata nak kawen, g masak..latih diri tu..da 22 tahun ,asyik2 "mak masak sedap"[mbodek] je..] "
Ok..fine..bukan xpndai.malas sikit jew hee
Tapi kari ketam+terung ku td sedop la gak..kalau x, xkan bertmbah2 kn kehkeh
Then petang plak adik cbuk mahu karipap..yela..
Ok..xkisah..bole simpan sikit untuk bfast sok walaupun sok raya haji
Akak die wat karipap memang sedap [ lg heeh]
Before that merajinkan diri membuat kerepek pisang
Abah dapat kat mane ntah pisang..da ada, goreng je la


Menghabiskan donut lembut yg dibeli semalam lg..
Perut berkata "please stop eating..im tired k!"
U je taw tired..mulutku ni lg tired doooowh..
Huuuu..
oK..after raya haji..no more rice!!..
Can i??
Arghhh...
Wait n see..
I'll tell ya
Forgot something
Look at this pic
Shhhh....Jangan nak kutuk ape2..

"Since cuti last sem" tampal kat pintu bilik
Hampeh!..xde kesedaran langsung pun

Ok..kite tutup cerita
Selamat Hari Raya Korban
to all my frends
Hope u guys enjoy with ur family

TiPS Ke RuMaH Si Dia.. eHeMM eHeMM..

Saya pasti ramai yang menunggu detik ini, kan? Hari demi hari dihitung dengan penuh debaran….. Perasaan gembira, panik, gelabah dan seronok pasti bercampur gaul. Maklumlah, saat inilah yang merupakan masa yang sesuai sekali untuk memperkenalkan pujaan hati kepada kaum keluarga, bukan!
Baju mana yang nak di pakai? Tudung pula perlu ‘matching’ dengan baju…… Iyerlah, pertama kali bertemu muka dengan ‘bakal mertua’. Semua perlu dipelihara. Penampilan diri, tutur kata dan tata tertib harus dijaga. Lebih-lebih lagi jika si dia beribukan ‘mak datin’…. Naya kalau ada hati yang tak berkenan. Silap-silap anda akan mendapat ‘lampu merah’!

Tip 1 : Jaga Penampilan – Pakai baju yang macam baju
Fikirkan pakaian yang sesuai untuk dipakai pada hari tersebut. Lagi bagus jika anda membuat persediaan awal supaya tidak kelam-kabut pada hari yang dijanjikan itu. Pastikan pakaian anda kemas dan sedap mata memandang. Takkan sekadar T-shirt dan ‘jeans’ sahaja, kot! Alangkah manisnya jika berbaju kurung bagi wanita dan segaknya si jejaka dengan berbaju Melayu. Pasti terserlah penampilan diri anda di hadapan keluarganya.
[Xkan nk pakai baju melayu kot..raya bole la.tp bab ni leh consider lagi.asal kemas sudeh]

Tip 2 : Bawa Teman – Teman yang bleh dipercayai (bukan teman yang ber’tanduk’ dua)
Elok jika anda membawa teman ke rumah si dia. Barulah hilang sedikit perasaan segan jika ke sana keseorangan. Lagipun, anda pasti tidak mahu nampak ketara sangat mempunyai hubungan dengan anak mereka jika dikenalkan sebagai kawan-kawan. Seorang dua peneman rasanya sudah memadai.Tapi jangan pula membawa terlalu ramai kerana bimbang hilang pula keistimewaan anda di mata keluarganya.
[Aduh..bawak teman cam jenis pengecut plak..ye x? hee..silap haribulan kawan tu yg wat mertua terpikat..melepas sudeh..]

Tip 3 : Kenali Ahli Keluarganya – Lepas ni jangan plak buat2 tak kenal bila jumpa kat pekan
Teman anda tentu selalu bercerita tentang ahli keluarganya. Cuba ingati nama mereka kerana ia boleh membantu anda semasa sesi perkenalan di rumahnya nanti. Tunjukkan bahawa anda benar-benar berminat untuk mengenali mereka. Jika mereka dapat melihat keikhlasan hati anda, pasti anda mendapat ‘green light’ untuk masuk ke dalam keluarga si dia.
[Ni sudah semestinya..jgn menyombong plak..kena ingat "Nak kawen bukan dgn sorg je, ngan 1 family pun]

Tip 4 : Jaga Adab Sopan – Makan sikit je walaupun tengah lapor tak makan seminggu
‘First impression’ selalunya memainkan peranan besar yang boleh menguntungkan atau merugikan anda. Peliharalah adab tertib anda terutamanya di hadapan ibu bapanya. Mulakan dengan bersalam sebagai tanda hormat pada mereka. Hati mereka pasti berbunga jika bermenantukan anda yang mempunya budi pekerti dan sopan santun yang tinggi.
[Besa la tuh..nk g umah sape2 pun mesti segan makan byk2..tp hipokrit plak..ye dak? Makan byk tnda bakal mak mertua masak sedop..heee..sambil tmbah smbil puji la.mane xkembang hati mak mertua tuh..hee]

Tip 5 : Bersikap Ramah Mesra – Ramah tapi tak mesra pon bleh kalau rasa korang main2 je dlm hubungan ni
Mulakan perbualan dengan bertanya khabar. Mungkin tentang ahli keluarganya atau kerjaya ibu bapanya (walaupun anda pasti sudah mengetahuinya) . Jangan berbual kosong kerana ia kadang-kadang membuat anda ‘merapu’. Dan jangan terlalu ‘excited’ semasa berbual kerana kadang-kadang kita boleh tersilap cakap yang mana ia boleh mengeruhkan perhubungan!
[Lagi2 if bapak mertua suke brckp n bcerita..layan je la..jgn jd pemalu xbtmpat..die lg suke if kite layan ape yg die ckp..GreenLight wooo]

Tip 6 : Murahkan Senyuman – Senyumlah-senyumlah wahai cik mek molek
Jangan panik semasa bersemuka dengan keluarganya. Tingkatkan keyakinan anda dengan memberikan senyuman. Anda pasti tidak mahu dikata sombong, bukan? Kadang kala senyum boleh menutup sikap malu dan pendiam dalam diri anda. Tapi awas, jangan asyik tersenyum macam ‘kerang busuk’ pulak!
[Betul..jgn senyum terpaksa sude..]

Tip 7 : Sediakan Buah Tangan – Buah tangan je jgn plak kasi buah buku lima
Adab menziarah, buah tangan pasti dihulur. Tanda menghormati rumah yang dikunjungi. Ringankan tangan anda membawa sedikit buah tangan agar tuan rumah rasa dihargai. Lebih-lagi orang tuanya tentu sukakan ‘bakal menantu’ yang bersikap pemurah. Malah, bonus bagi anda jika menyediakan sedikit ‘duit raya’ untuk bakal adik-adik ipar, kan!”
[Tu la..bukan mengharap.tapi bpada2 la..pada keluarga mertua mybe k je..tp dlam hati msti tertanya gak kan kenapala menantu aku ni xpemurah...bkan mntak lebih2 pun..asal nmpk keikhlasan tu ..takut lambat laun akan diungkit..bukan susah pun 0_*]

Tuesday, November 24, 2009

ThiS iS WHaT i DeSeRVeD

Happy..Happy
Today abah pulang with something
Last week mau amik xsampaian

This is what i deserved..


Hepi befday to me
Hepi befday to me
Hepi befday to Akmar
Hepi befday to me

HaPPY BiRTHDaY
22nd


Wish dengan peningkatan umur akan membuatkan diri semakin matang
Tidak menjadi semakin lupa diri
Dunia realiti sebenar ....im coming

[Sedey sbb bucuk xdapat call last night cos die xdpt cari sim card kat indon tu..thnx dear for the msg..To all my friends yg wish, kat FB or SMS..thnx a lot yah..]

Monday, November 23, 2009

SCaNDaL?

Aduh...Bosan2..
Mau keja gigi
xsmbuh2 lagi
Jadi menghupdate blog jela

Sambil2 menunggu panggilan dari yang tersayang
Since die terbang ke sana, tak dapat2 lagi panggilan
Mesej je dapat..heee..
Tak pela
Dari tak de khabar berita kan
Sambil2 melayan perasaan, terdengar lagu Yang Terbaik from Marsha
Nice song
Jadi teminat

Yesterday masa bucuk ngah pack die punye bagasi, sambil mengerjakan Kaspersky
Aku pun terbukak Picasa punye application
Tup tup..pic Along kuar
Memang aku pun cuak
Dah lame aku delete, dun noe why keluar lagi
I noe bucuk marah
Bucuk xtaw pun sampai tahap mane aku kawan ngan Along
"Me and him only friend"

Just sesuai to be friend
Even die kacak mane pun,even die likes me pun
Me and him just sesuai to be friend
Just want you to noe that u're the only
Memang selalu dengar ramai orang berscandal sana sini
But trust me,it is not easy
Maybe they just do it only for fun
Believe me that when u've found ur true love, nothin can compete him
Kita akan jadi tersedar sendiri yang kita da jumpe someone yang terbaik
Even tak perfect seperti yang kita impi2kan, but he's better that the one yang u pernah dream
Handsome, tinggi, putih, japanese look
But he's not ditakdirkan untuk kita
Ade satu keburukan yang kita akan nampak dengan jelas
Yang membuatkan kita sangat2 tersedar

Dulu i never believe that
Dulu selalu berangan2 mau bf or husband yang perfect mcm tu
But bile da hadir dalam hidup kita, kita sendiri akan dapat beza mane baik, mane buruk
This post bukan nak kata lelaki handsome macam tu
But in my case, Allah tunjukan begitu
Jodoh ketentuan Itu telah di tentukan
Kita boleh plan for something, but only Allah yang boleh tentukan samada DIA mau atau tidak benda tu diteruskan

Scandal tetap scandal
We've no right to judge people yang maybe ade scandal
Kita xbole kata mereka teruk, jahat
That's the way Allah nak tunjuk kat die

To bucuk...
Trust me..u're the only..u're the best part of me
When syg berkawan ngan someone, so its mean kawan
With Abg Shah, Edzham etc
I know u're jelous
Like me...sangat jelous bile perempuan lain yang minat u since school call u when u're wif me
But please realize that i've been falling for u badly
Real bad




You aRe MY LiFe

You are the stars in my night time

You are the blue sky in my day

You are the water in my ocean

You are the light showing me the way

You are the sunshine in my eyes

You are the wind blowing through my hair

You are the beating in my heart

You are my life - you're always there

Saturday, November 21, 2009

SoMe uPDaTe

Yah...
Im very happy
only this word can express my feeling now

4 days 4 nights
Si dia menumpang di rumah
2 days berjalan2

Yg besnyer sampai2 je terus die hulur ni

This T-Shirt course die pye
Chemical engineering (Bioprocess) UTM
Lucky dapat gak pakai baju yg direka oleh Krol ni
Thanx bucuk

:::1st day:::
Menemankan si die manukar wang di Jalan Masjid India
Giler awal ikut mak g keje
Sambil wat operasi mau taw barape minit from Shah Alam to PNB, Jalan Tun Razak
1 hour lebey...agak letey
Seems kena cari gak umah

After round kat sekitar Ampang point, terus bgegas ke Masjid India
Bucuk sudah wat janji ngan his friend, Kimi
Agh..sangat malu..
Dahla pipi ngah merah sebab bengkak gusi
Dia janji ngan Kimi kul 12pm but cos takut xsempat ktorg nk g nonton, so have to kejut Kimi awal heee [sori kimi...]
Then muncullah 2 org JUTAWAN RUPIAH kat Malaysia nih..heee

After that telah mengajak Kimi nonton dan jalan2 bersama2 kami..tp die nggak mau..suda ade jnji lain gamaknye heee

Kami pun bergegas ke Time Square untuk nonton 2012
Tapi sangat malang nasebku nih
Si dia dengan lenanye tido masa di tengah2 cite smpaila di end of the movie
Huh..sape tidak geram...
Suda ku kejut berape kali , terlentok2 enggak mau bangun
Apekah dayaku..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tapi mmg xdinafikan mmg cite ni agak membosankan masa kat tengah2
Dat time xde klimaks..cume ade part sedey je
At the end baru agak segar mata nih


:::2nd day:::
Went to clinic gigi cos gigi nih tersangat2 la sakit...
But very dissappointed cos doc kata gigi yg baru naik tu nk kena buang
She ask for my phone no cos nk aturkan appoinment for operation
Aku sangat xfaham kenapa gigi yang baru tumbuh umpama bayi yang baru lahir tu kena buang???
Huhhh
But..xpela..if tu yang tidak membuatkan aku menderita lagi
[Almost 5 days menahan]
Huhhh
[Still bole posing..even gigi sakit]

Forgot to tell ya
My bro..dapat masuk sekolah SAMTAJ Sect 11
Even tho result die xla mmberangsangkan sangat huhu
But da bersyukurlah sbb die dapat continue school kat sek agama
Yela cos die from sek integrasi..
Cam syg plak if die masuk sek harian biasa
Belajarla kamu Amin duk asrama hahahah

:::3rd day:::
Teman bucuk beli baju etc
Me?? Nothin to buy
Duit dalam poket tiada heeee
Thanx cos bought me the new ring weeee


And today aku meraung lagi
Meleleh ayaq mata cos of
::
::
::
::
::
::
Hehehehe



:::Sejenak:::
Sangat tidak suke waktu malam
Cos this time gigi melakukan operasi
Kesakitan sangat tidak diduga
Dan bawah dagu sangat bengkak
Mengalahkan Era Fazira [dalam cite yang die jadi gemok tuh]
Lucky sbb siang xbgkak sgt cmtu
If not..mmg xkuar la

Sunday, November 15, 2009

FReeDoM


Akhirnyer..everything was over now
Just kena wait result
What would be my result look like ha??
Huhu

So, ngah wat planning for this holiday

Can't wait next week..Bucuk mau datang before die fly..
Yeyee...Jalan2 and makan2...wayang2
Heee

Before that
i've to make a rejection letter for five company
2morrow mau anta
Then
:
:
:
Thinkin on finishing this one

Recommended by my lec, Puan Ida
She said it was d good one
Muahahaa..How am i going to finish this 800pages book



Saturday, November 14, 2009

BeBaS

Lebih kurang 6 jam lg nak BEBAS


Yahhhhhooooooooooooo!!!!

Thursday, November 12, 2009

MaSiH DaLaM DiLeMa


PosLogistik @ PNB

Wednesday, November 11, 2009

uLaNG BuLaN



Huh..letey eden tito
Yesterday pulang ke rumah
Mau membeli belah di pasar

Sambil2 mau kurangakan kekecewaan yg ade
Terhadap "THE KILLER STATISTICAL INFERENCE"
Hate this paper!!


Tapi tiada ape yang menarik perhatian sangat
Maybe mood sgt2 xbgus
Cume trasa mau tido, tito and tito


Last2 dapat la nasi ayam goreng yang SODAP
Heee
Then bodek mak belikan cempedak
Besar punye
Petang ni mau balik lg..mau goreng..and melantak
Huhhh

Balik2..mam nasi ayam tu
Terus tido
Paham2la org perempuan bile tiada kewajipan terhadap-NYA..
Memang tito mati la until 5 am td

Then teringat plak malam td my mucuk ade call
"Selamat Ulang Bulan Syg"
What??
Haa..mmg aku terlupa
So sorry syg..This is all bcos the killer tu
Dont blame me k ..
[bole plak salahkan paper tu..]

Selamat Ulang Bulan ke-32 syg
Diam xdiam da dekat 3 tahun da..
I love u much la mucuk


Tapi kan bile pk2 balik memang sedey la
Im afraid my chances to get the **** degree honour xdapat
sape yang xsedey right when u da trying hard to get what u have rght now..then tiba2 je ade ribut...
Huh..patut la senior2 sem lepas ramai repeat
Memang xley expect langsung soalan2 tu
I thought Prof yang wat soklan
Rupenye Nik Arni
Lec yang sama wat soklan sem lepas
Huh..
Dahla..malas mau pk
Let by gone be by gone

Ape pun mahu focus kat 1 more paper lg ni
1 je peluang yang tinggal to maintain my result
Nasib baik carry mark xteruk
Hope everything is going to be Ok
Wish me luck!

2morrow my bro pye befday
Yang ke-12
Haa..sudah tua ya kamu Amin
Tapi xtinggi2 lg
Haaaaa..
[Kena teman die wat mykad sok..mlas sungguh]

***Teringat my becoming befday..my mucuk xde kat dunia Msia ni..sedey.. ***

Sunday, November 8, 2009

SuDa KeTeMU

Yahh..
Akhirnyer..

Dengan bantuan BUCUK ku...Telah ku dapatkan No fon umah yang ade bilik 0 [read my previous post]
His brother tolong carikan
Heee..Thanx bakal ABANG IPAR
Haaaaha
Hope aku bakalan rapat sama abg ipar n kakak ipar heee

Dear,
Juz want u to know that i LOVE u muchest lorh
I know u've sacrificed a lot for me
U gave everything that i want
U try to accomadate my request even its take time
But its ok..
As long as i know u still love me
Thanx for everything
Ive made a lot of mistakes
But u still love me...u still believe in me
I appreciate for all what u've done for me
Now i realize that u're the best part of me
Only u understand me better, only u knows the things inside of me

I promise all those stupid things wouldn't happen again


***Dear, Dont forget 'MY PESANAN' bile u g Indon nnti ea..heee***

Friday, November 6, 2009

CePaT

::::MoDe: Sangat luar biasa tidak bagus::::

Arghhhh..rase cam tak sanggup je nak tempuh lagi..
Bila la mau berakhir semua ni
3 paper lagi nk tempuh..
Kepala pulak cam nk pecah dah..
Tak tahu kenapa exam kali ni sangat2 menguji
Bukan la susah..Tapi dugaan malas AND dugaan nak balik rumah hari2..
Sangat tak selesa duk kat kolej nih..kat bilik nih

Bertambah2 berat lagi about nak decide tempat LI
Masih dalam dilema mau di mana
Datang pulak yang terbaru...dekat pulak ngan rumah
Hari2 confirm di hantar oleh abah and tak perlu fikir mau duk mne

Industrial Quality Management Sdn Bhd..
Lecturer pun tak tahu about this company
Diorang supply barang metal kat PERODUA and PROTON
Me and Ina di accept..di Department Quality

Hati berbelah bahagi ingin ke PNB (KL) or IQM (Sect 23, Shah Alam)
Masih memikirkan baik buruk if memilih PNB
Masih memikirkan kenderaan..or tempat tinggal
Sudah mnta tolong dgn sesiapa yang berkenaan supaya di carikan bilik kosong di KL tu..
Tidak sanggup nk berulang alik..

POSLOGISTIK...di accept... di DAYABUMI, KL juge
But the prob now...why No Phone yang di bg tidak boleh di contact????

Arghh..menyebabkan aku tidak yakin dengan surat yang aku dapat tuh..
POSLOGISTIK...KETEPI KAMU!!

Yang government mentah2 kamu tolak ea Akmar..huhu


Sangat berat kepala ni
11 November da kena confirm...

Antara Research& Analysis or Quality Control
Manakah???