-->

Saturday, December 26, 2009

PauSe MooD

Nothin much to say
Diri dalam mood pause and bosan teramat sangat
Cos laptop yg disayangi merajukkan diri
Xtaw la ape masalahnyer
Mahu anta kedai masih belum punya kesempatan
Duit pun menjadi halangan
JPA cepatlah kamu
Sgt2 sengkek now...
[Using bucuk punye lappy now..thnx dear..]

Lagi 1 week before practical in PNB KL
Rasenyer keputusan da muktamad
But still x kol lagi POSLOGISTIK
Tengok la next week
Transport to PNB: Ulang alik..malas mahu pikir rumah sewa etc
3 months..pejam celik sekejap je
After that saya mahu merdeka!!!

Suinday..Family Day on beach
Atuk belanje besar2an
Jadi mahu makan banyak
Atuk soh bwk bucuk
Ok..tu satu kesempatan yg bagus kan??
Heee..mane taw ade org nk support kahwen cepat
Haaaha..

Akan update cite when lappy kesayangan xmrjuk lg

0_o




Tuesday, December 15, 2009

OPeRaTioN & DoC YaNG PRiHaTiN

Too many things happen..Mahu cerita pnjg..so akan diringkaskan seringkas2nya

**********14 December**********

Haha..
Bunyi cam suspen je kan
Adus..tp kecut perut jugakla
Gigi nan sebatang..da tumbang yesterday
Besar..n senget bhagian bawah
That's why kena buang

Doc smlm muda..hehehe
Patut aku xsakit sangat kehkeh
Ish..xla..xskit sbb kena bius
Aku mmg pejam mata je la
Xberani aku nk tgk pisau, jarum
Doc tu plak asyik "akmar, buka mata"
Takut aku tertito la tu
Smlm gusi kena belah sikit, cabut gigi tu n djahit
Huhu...
Before tu doc gtaw procedure
Mmg takut n kecut perut la

After operation, msa aku tggu ubat, doc da pulang
Kira kes die today ngan aku je kot
After that dapat msg die
" Hope pembedahan tadi xmyakitkan-Dr Johan"
And he keep msg me until today
Very concern punye doc
Mybe die praktikal kot huhu
Next week plak kena bukak jahitan..ala..mlasnye

Smlm blood byk kuar
Aku plak ade darah rendah
Blank(pitam) smlm
xsgka plak sbb gigi sbtang aku bole tumbang..Huu

Bersalin nnti cmne ea..Takuuuuuuuuuuuuuut

**********12 and 13 December**********

2 hari yg meletihkan
Majlis berkhatan anak Pak Usu, Fahim
Tapi aku byk lari pulang umah Ya'i( atuk)
Haha..
Sepupu aku yg besar2 ramai xdtg..
Hampeh tul!
Xde pic snap
Just snap pic budak kecik sorg ni
Degil!
Budak ni nmenye Aliya (anak angkat pak cik Jumat)
Guess berape umur die??

Ramai xpcaya die baru 2tahun lebey
Sbb fizikal die besar and die sgt agresif
Masa aku byk dihabiskan dgn die
Pengasuh sambilan heee

Then, yg paling xsuke smua tya bila aku mahu kawen
Huuu
Aku pn byk jwb " Tggu die ckup duit la..heee"
Sudah terbongkar suda pcintaan aku dgn si dia
Mereka semua sudah xsabar menanti nmpknyer
Aku ckp paling awal 10.10.2010
Heee

**********Malas nak taip lagi..sambung nanti2la ea*********


Saturday, December 12, 2009

THaNX a LoT


Sory if u TERread this
But i have the right to say

I noe u're my gud frend
Love to hear bile u bebel
Love bile u xsegan nk share problem ngan i
I noe our relationship ni mcm anjing and kucing
Huhu
Always btekak about issues yg remeh temeh
U plak suke nyanyi right

Thnx

But u noe
I love someone else
I noe u like me, love me mybe
Cause u've say it too many times
But i only love our friendship
Xsalah right nk berkawan...sometimes ur idea tu merepak tp make sense
Thnx

I noe u marah
Cause of the decision i've made
But u have to understand that i love someone sooooo much
Xde intention lgsung nk sakitkan hati u

I noe u mrajuk, marah
But it's ok
Da bape hari u xtext me means u dpt terima semua
Thnx cause u said that u change a lot cause of me

I only hope that our friendship kekal
But its ok if u dont want it
U pernah kta if kt xde special relationship, u xkisah bkwn pun
Tp yg jadi sebaliknyer
Huhu

Watever pun Thanx a lot
Semoga u bahagia.......

Friday, December 11, 2009

BeRSYuKuR

Ya Allah..
Sesungguhnya aku bersyukur atas smua yang terjadi ini
Mungkin ada hikmahnya
Memang salah diri sendiri kerana tidak berusaha dengan lebih gigih
Memang diakui mode belajar semakin pudar
Memang diakui aku tidak bersungguh2

Tapi aku masih bole tersenyum
walaupun tidak lagi bole pakai selendang berwarna pink untuk degree ni
Target untuk letakkan diri dalam CLASS itu tercapai
Redha dengan semua ketentuan-Mu ya Allah
Amin

Sekarang, cume perlu melengkapkan diri dengan ilmu
Untuk bekalan praktikal nanti
Lagi2 diri ini diletakkan di bahagian Penyelidikan dan Analisa,
Banyak lagi dugaan yang harus dilalui
Itu hanyala sebahagian
Allah betul2 menguji aku
Walaupun sikit lagi...untuk ku dapatkan anugerah tu
Tak apela..
Hidup ade naik and turun
Aku hanyalah hamba-NYA yg lemah

Ya Allah..biar la ni saje
Aku mohon tentukanla aku yg terbaik untuk masa2 akan datang
Aminnn..

Friday, December 4, 2009

DuLu DaN KiNi


Tadi dok nk kemas2 laptop nih..sampai da bersawang2 da
Semua xtersusun
Terbukak la folder PHoToS yg menjurus ke PHoToS_MeBuCuK
Terasa nk tgk2 back pic2 lame
Kelakar pun ade
Dari awal tahun 2007-2009
Lain cikit la
Dulu2 xreti posing berdua
Sekarang melebey2 plop
Dulu muka berhingus jew..ckrg da pndai da touch up ckit
Heeee
2007

2008
2009

Dah mcm2 jadi
But we still together
Love u much syg!

TaK SuKeRNYe

"Kak, kalau da xbengkak xcabut pun xpe kan?"
"Eh..xleh dik..nanti die akan on off je..5-6 bulan msti akan sakit balik"
"Ok la kak..saya ok je tarikh tu"
"Make sure adik xde pape benda penting nk buat 22 and 23 hb tu taw.
Sebab akan bengkak 2-3 hari jugakla"
[Bgkak 2-3 ari..sakit doc tu kta ari tu smggu ade..huhu]
"Tapi lagi awal xley ea kak?"
"Xde la dik..doc tu ade seminggu sekali je..14hb plak ktorg ade meeting..21 tu je yg free"
"Ok la kak..confirm.."
"Ok..akak booking tarikh tu ea..Kul 10.30pagi ea..mkn heavy breakfeast dulu before tu ea"
"Baik kak.."
[Dengan nada yg sgt sedih]
Huuuu..
Lepas ltak telefon terus je jerit..cepat2 dail no syg
Syg......Syg taw kn betapa deritanya sakit tu

XmOoOoOoOoOoOoOoOoO
Hari tu seminggu bengkak sikit pun menangis2 da
Ni nak kena cabut lagi la
Belum rase lagi sakit beranak
[Ade plak berangan2 nk anak 7 huuuu..hampeh]
Uishhhhh..kuatkan la aku Ya Allah...
Takutnyaaaaaaaaaaaaaaa