-->

Monday, May 25, 2009

Please Don’t Leave Me - Pink


Please Don’t Leave Me - Pink

Da da da da, da da da da
Da da da, da da
Da da da, da da

I don’t know if I can yell any louder
How many time I’ve kicked you outta here?
Or said something insulting?
Da da da, da da

I can be so mean when I wanna be
I am capable of really anything
I can cut you into pieces
But my heart is broken
Da da da, da da

Please don’t leave me
Please don’t leave me
I always say how I don’t need you
But it’s always gonna come right back to this
Please, don’t leave me

How did I become so obnoxious?
What is it with you that makes me act like this?
I’ve never been this nasty
Da da da, da da

Can’t you tell that this is all just a contest?
The one that wins will be the one that hits the hardest
But baby I don’t mean it
I mean it, I promise
Da da da, da da

Please don’t leave me
Oh please don’t leave me
I always say how I don’t need you
But it’s always gonna come right back to this
Please, don’t leave me

I forgot to say out loud how beautiful you really are to me
I cannot be without, you’re my perfect little punching bag
And I need you, I’m sorry
Da da da, da da

Da da da da, da da da da
Da da da, da da
Please, please don’t leave me
(Da da da, da da)

Baby please don’t leave me
(Da da da, da da)
No, don’t leave me
Please don’t leave me no no no

You say I don’t need you
But it’s always gonna come right back
It’s gonna come right back to this
Please, don’t leave me

Please don’t leave me, oh no no no.
I always say how I don’t need you
But it’s always gonna come right back to this

Song Download Link:
http://www.mediafire.com/?0yflhjiimkr

aDaKaH aKu BeRMiMPi???

2day saye ade important things to do...
1st nk byr duit brodband yg bjumlah RM71.15 kat Celcom Centre, Bandar Baru Klang..
2nd, nk g umah nisa..nk donlod prison break hehehe
mcm besa la sblm nk g, kna stay kat tmpat kje mak dulu..smntra abah free
then saye lepak la kat tmpt mak rehat
smbil2 on9
kwn mak[Cikgu Rita] yg rpat ngan saye pn dtgla..nk ltak brg kat atas
pas tu die tya khbar, kis pp
yg saye tkjut dia cubit pp saye kta 'cntiknye kulit die'...ekehkeh...pelik??? pcyela
saye bkn ape..just tkejut beruk je haha
ade gak kta kulit saye cntik
myb sbb mlm td saye pkai krim herba kot..huhu

tp saye mmg suka la ngan die
sporting giler huhu
skit lg pp caye kena cubit td huh

Friday, May 22, 2009

SeLaMaT PeNGaNTiN BaRu..WaN & KaDiR

Hari ni saye dpt kad jemputan dr kwn sekolah menengah dulu..
uuuuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaa....die nk kwen da...
saye bila lg???.....uhuh

Lambt lg pn..
14hb Jun 2009
Tapi xpela
Nak wish dulu..ntah dia bca ke x blog ni saye xtau
Sekurang2nya saye brusaha nk wish ni..
hehhe

Selamat Pengantin Baru ea Wan
Semoga bahagia berkekalan ke anak cucu...[uhua...ayat yg selalu kedengaran huhu...]
....tp nk smbung ckit..jgn smpai anak cucu je tau heeee ...smpai bile2...AMIN...
xsgka ko kwen dulu huhuhu
xpe2..aku myusul kmudian wahwah

NuRSYaSYa KHaiSaH & NuRSYaSYa aiSHaH


Once upon a time...

Sempatla saye berkenalan ngan 2 budak yg sgt cute...
Mereka ni adalah anak2 kwn caye..

Check out this pic...
Pic ni msa lwan bola kat stadium...xigt nme stadium tu ape..huh




Actually...bukan nk wat mrah sape2..especially my mucuk tuh
Just nk share how sorg PAPA boleh bsarkan anak2 seorang diri..
(tringat plak kat kwn saye sorg tu....)
Dahla anak2 die dua-dua perempuan..
Gua salute la ngan die huhu...

Thanx la kpd PAPA tu ea...[Saidi Hiflyer...hot single papa in town...haha...tula yg die slalu kta]
cos bwk kids die jmpe saye...satu pgalaman yg xbole lupa la
susah gak nk jga kids ni even dorg da besar pnjg pn...
n thanx gak jd friend saye ea...

Dan kpd mucuk...
cepat2la bg org yg comei2...xsaba da ni...hehehehehehehhe




HaPPY BiRTHDaY..ABAH!

Urmmmm...
Ari isnin ni befday abah...tp xde idea nk blikan ape..
the problem now bukan je xde idea..tp pitis pn xde hehehe
tp ari tu saye ade bli frame yg tertulis 'I LOVE DADDY'..
so....stelah puas berangan mlm td..inilah ideanyer..huhu


























oR....






















jd tlgla bg saye IDEA...!!!!!!

KeNaNGaN BaNTaL....Heeee


One day...

Adalah dua org manusia ni...g la shopping..
Si GURL ni nk blikan si GUY ni bantal...bantal bcuk ktakan...heeeeh
Cuba tgk pic kat bwh ni btul2...Cari pbezaan mereka brdua..
si GURL ni bria-ria mncari bntal yg pling cntik..mcm org baru dilamun cinta..syum lebau jew..heeh
tp si GUY ni asyik cbuk je ngan die pye cubic tuh...bole plak eHH..
si GURL ni mmg mgamuk sakan la lpas tu....

Ape-ape pun....

SAYE CAYANG DIE...MUCHEST!!

[Teka caye blikan yg mne untuk die..hehehe ]

CaYaNG DaN RiNDu KaMu MuCuK!

Thursday, May 21, 2009

Doa uNTuK KeKaSiH...

Dengan nama Allah yang Maha pengasih lagi Maha penyayang
Ya Allah...
Seandainya telah engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku?
Satukanlah hatinya dengan hatiku?
Titipkanlah kebahagiaan antara kami?
Agar kemesraan itu abadi?

Ya Allah?
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi?
Seiringkanlah kami melayari hidup ini..
Ketepian yang sejahtera dan abadi?
Maka jodohkanlah kami?

Tetapi ya Allah?
Seandainya telah Engkau takdirkan?
Dia bukan milikku?
Bawalah dia jauh dari pandanganku?
Luputkanlah dia dari ingatanku?
Dan peliharalah aku dari kekecewaan?

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti?
Berikanlah aku kekuatan?
Menolak bayangannya jauh ke dada langit?
Hilang bersama senja yang merah?
Agarku sentiasa tenang?
Walaupun tanpa beresama dengannya?

Ya Allah yang tercinta?
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu?

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan?
Adalah yang terbaik untukku?
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui?
Segala yang terbaik buat hambaMu ini?

Ya Allah?
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku?

Di dunia dan akhirat?
Dengarkanlah rintihan dari hambaMu yang daif ini?
Janganlah Engkau biarkan aku sendirian?
Di dunia ini mahu pun di akhirat?
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran?
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman?
Agar aku dan dia sama-sama dapat
Membina kesejahteraan hidup?
Ke jalan yang Engkau redhai?
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah?

Ya Allah?
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat?
Dan peliharalah kami dari azab api neraka?
Amin..amin..Ya rabbal ´aalamin

20 TaNDa LeLaKi JaTuH CiNTa

20 Tanda Lelaki Jatuh Cinta

1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara ntuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.

4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.

6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.

14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.

17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seoran perempuan.

oRaNG YaNG MeNCiNTai KaMu….


1# Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2# Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli!
Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3# Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan
matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan
kamu sudah bertambah.

4# Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu
lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5# Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,
'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’,
‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya,
kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam
cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain
kata cinta itu.

6# Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang
kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau
mengirim SMS.

7# Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia
lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah
melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan
saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa
berulang selalu.

8# Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu
ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah
mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa
banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya
kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9# Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran
kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa
kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati
kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10# Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau
batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya
keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11# Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian
itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia
akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12# Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang
mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu
sangat istimewa.

13# Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap
di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu
dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14# Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin
menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15# Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa
memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa
pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan
kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, jauh dihati?’

16# Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti
seorang kekasih.

17# Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti
menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah
malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18# Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan
hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan
tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan
minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19# Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar
walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu
gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah
mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20# Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian
besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu
kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun
yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala
pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21# Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi
menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu,
walaupun hal itu membunuh hatinya.

22# Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan
dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang
lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23# Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya
sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia
tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia
pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

#### Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada,
jangan pernah mensia- siakan orang tersebut… kamu akan menyesal melakukannya! ####

You ReMiND Me oF........

You remind me of a flower,
Pretty, inside and outside.
A reason why people smile everyday,
A gift to all.

You remind me of a teddy,
Cute and huggable.
Someone people feel comfortable with,
Special to all.



You remind me of chocolate,
Luscious and sweet.

Someone people can turn to in crisis,
Loved by all.






You remind me of a balloon,
Happy and bouncy.
Someone people can have fun with,
Enjoyed by all.

You remind me of a lot of things,
But nothing can compare to the real person,
A friend I can look up to,
Cherished by me.

- Jenny Yu -

Wednesday, May 20, 2009

Jonas Brothers-Love Bug Lyric


Love Bug lyrics
Songwriters: Jonas, Joseph; Jonas, Kevin Ii; Jonas, Nicholas;

Called you for the first time yesterday
I finally found the missing part of me
I felt so close but you were far away
Left me without anything to say

Now I'm speechless over the edge, I'm just breathless
I never thought that I'd catch this lovebug again
Hopeless, head over heels in the moment
I never thought that I'd get hit by this lovebug again

I can't get your smile out of my mind
(I can't get you outta my mind)
I think about your eyes all the time
You're beautiful but you don't even try
(You don't even, don't even try)
Modesty is just so hard to find

Now I'm speechless over the edge, I'm just breathless
I never thought that I'd catch this lovebug again
Hopeless, head over heels in the moment
I never thought that I'd get hit by this lovebug again

I kissed her for the first time yesterday
Everything I wished that it would be
Suddenly I forgot how to speak
Hopeless, breathless, baby can't you see?
Now I'm

Now I'm speechless over the edge, I'm just breathless
I never thought that I'd catch this lovebug again
Now I'm hopeless, head over heels in the moment
I never thought that I'd get hit by this lovebug again
Oh! Lovebug again


Song Download Link:
http://www.mediafire.com/?tmzjmjz43zz

Lirik Lagu You SaY aKu - CiNTa LauRa (OST UPiK ABu & LauRa)


You say aku, seperti Barbie
You look so pretty, menarik hati
You say aku, layaknya peri
Tebarkan cinta diatas bumi

Baby please.. please..
Don’t play on me
Baby please.. please..
Love me, love me

Beibeh beibeh my beibeh
You drive me crazy

Beibeh beibeh my beibeh
My heart is beating honey

Beibeh beibeh my beibeh
Oh please say love me

Beibeh beibeh my beibeh
beibeh..mmuuuaaacchh

You say aku seperti puteri
Yang kau cari selama ini

Beibeh beibeh my beibeh
You drive me crazy

Beibeh beibeh my beibeh
beibeh..mmuuuaaacchh

Halo.. Yes!!


Song Download Link:
http://www.mediafire.com/?wwfalannxut

KeTuLuSaN HaTi-MaRSHaNDa


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Ya Allah ridhoi ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu ya Allah

Ya Allah ridhoi ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu ya Allah


Download link:
http://www.mediafire.com/?ym1jfvmzmt2

RiNDu PaDa Si DieW...

I would like to share this pic...the nice one..


Caye pn rndu kat die...
Tak sabar rasenyer nk tggu die blik...
nk dpt hadiah yg baaaaaaaaaanyaaak..hehehe

KeNaNGaN MaSa MuDa PaRT 2..

[
Kalau ma tgk ombak kt laut ke pntai ker, ma definisikan bnda tu cmne ker ma sronok je tgk
bnda tu..

Cmne pndangan ma bole sme ngan #$% ni..Igt nk tau pndangan lain. Satu kepala rupanyer kta..

#$% tya serius ni..Klu #$% xde pape ngan $%&, ma bole trima #$% x?
]

Perjuangan adalah satu perkara yg perlu diperjuangkan..Kta tidak akan tenang kalau kta ade mslah and kta lari dr msalah tu..Kta xkan dpt jumpa diri kta yg sbenar..Untuk bertindak positif, kta harus btindak mgikut apa yg ada dlm fikiran kta itu.....

KeNaNGaN MaSa MuDa

Malam td caye kmas kotak2 buku..dkat 10 kotak gak la..hehe
nk mghapuskan buku2 yg da luput [dlm erti kata lain...buku yg probability tidak akan dgunakan lg] heee.
Terjumpa la my OLD DIARIES....diary yg mncatatkan segala kenangan pahit zaman muda..
but 2 diaries tu caye buang..mls nk baca blik..
ade satu diari ni..yg btul2 myentuh hati..tringin nk baca blik
cos diari ni yg mncatat bgaimana caye khilangan best friends..
n bgaimana sy bole mnerima someone tnpa cinta..but for balas dendam ngan seseorg..

~MA, I LOVE U~
(date written: 21.08.2005)

Mcm mne org senang2 meluahkan bnda tu n then the days after die couple ngan budak len..
is that 'PELIK'??
Guys..mmg sukar untuk dmgerti n dfahami..

to be continue............................


Thursday, May 14, 2009

iM HaPPY eNouGH

Rase mcm dpt smngat baru untuk hdup...

tula yg saye bole andaikan untuk keadaan saye ckrg
mungkin ALLAH nk uji saye sjauh mne cinta saye pd die..
dan ckrg saye sdar yg saye xle hdup tnpa die..
diela hdup saye..nyawa saye
saye cinta die..

Cinta Laura - You Say Aku.mp3

http://www.mediafire.com/?wwfalannxut

Okaeri -- Ayaka.mp3

http://www.mediafire.com/?elm3sx0fdd9

CHeCK ouT DiS oNe!

Ni la berita about kpergian org yg caye cyg...uuuwaaa


Ekspedisi biodiesel 50 warga UTM bermula


Zaini Ujang melancarkan pelepasan Ekspedisi Biodiesel 2009 UTM Jelajah ke Universiti Prince Songkhla, Thailand di Bangunan Pentadbiran UTM Skudai, Johor Bahru, semalam.


JOHOR BAHRU 12 Mei - Seramai 50 mahasiswa dan kakitangan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) di sini hari ini memulakan ekspedisi mempromosi penggunaan biodiesel sebagai bahan bakar untuk kenderaan.

Ekspedisi selama empat hari itu bermula di Skudai ke Surat Thani, Thailand, yang melibatkan perjalanan sejauh 1,500 kilometer.

Naib Canselor, Profesor Datuk Ir. Dr. Zaini Ujang berkata, ekspedisi yang melibatkan tujuh buah kenderaan itu menggunakan biodiesel sebagai bahan bakar.

Katanya, biodiesel merupakan bahan api berasaskan sumber alam yang dapat mengurangkan pencemaran alam sekitar dan menjadikan hayat enjin lebih panjang.

''Untuk perjalanan dari Skudai ke Hatyai, bas akan menggunakan 20 peratus biodiesel sebelum ditingkatkan penggunaannya kepada 100 peratus bagi meneruskan perjalanan sejauh 485 kilometer ke Surat Thani.

''Biodiesel yang digunakan semasa di Thailand dihasilkan oleh Universiti Prince Songkhla, Hatyai, yang memiliki kemudahan memproses 1,000 liter biodiesel sehari,'' katanya pada majlis pelancaran program Ekspedisi Biodiesel 2009 di UTM, Skudai di sini hari ini.

Katanya, program anjuran mahasiswa Kolej Tun Dr. Ismail yang turut disertai oleh lapan mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) itu, bukan sekadar memperkenalkan kepakaran UTM dalam penyelidikan biodiesel tetapi turut memupuk semangat kerjasama dan juang di kalangan mahasiswa.

Jelas Zaini, menerusi ekspedisi tersebut mahasiswa mampu mengumpul pengalaman yang tidak dapat diperoleh dalam bilik kuliah seperti kemahiran berkomunikasi, pemikiran kritis, semangat kerja berpasukan dan penyelesaian masalah.

Sepanjang perjalanan, anggota rombongan akan berhenti di kawasan rehat dan rawat (R & R) Seremban, Sungai Perak dan Gurun untuk mengadakan pameran dan mengedar risalah mengenai kebaikan penggunaan biodiesel.

Dalam pada itu, lima daripada peserta terbabit akan menetap selama 10 minggu di sana untuk menjalani latihan industri.

My DaYS WiTHouT HiM


i feel lonely...
i feel empty....
i feel.......pity on me

i cant do anything....
i dont feel anything...
what i know is i want to cry...
everytime i think about him...i feel like im alone

Wednesday, May 13, 2009

DieW Da TiNGGaLKaN CaYe

ari ni diew....... tinggalkan caye....

caye sunyiiiiiiiiiiiiiiii....uuuwaaaaaa.....

aBSoLuTeLY BoYFRieND



Hari ni dpt gak caye abeskan tgk citer "Absolutely Boyfriend"...[actually dis is one of my japanese drama collection dat ive taken from c die hehe]
d story is about a gurl yg xpnah dpt cinta from a guy she always frustrated bcos when she likes a guy, guy plak xsuke kat diew...
Nk dpndekkan citernyer...


Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) is an 11-episode TV series based on Yuu Watase's popular shojo manga. Izawa Riko (Aibu Saki) plays a naive young officegirl working in Asamoto, a big company that makes high-end desserts. Due to her naivete and lack of pretensions, she gets rejected by guys. Things start to get crazy when she purchases a test robot, Tenjo Night (Mocomichi Hayami) who is programmed to be her "ideal lover". However, Night soon starts to develop real emotions and Riko finds herself caught between Night and her boss, the carefree playboy, Asamoto Soshi (Mizushima Hiro) who has also started to like her innocent ways.


My advice to my frens... tgk ar citer ni.xwugi pn cuti2 ni dok mlepak kat umah..hehe[mghasut plak aku nih...] tp kna sdiakan tisu byk2 gak la [4 org yg emotional cm caye je lar heee]
I cried for most of the last episode and I couldn't stop even after
it was such a good drama and as always., I'm so sad it ended...
citerni sbnrnyer romantic comedies and science fiction....ckit2 jew part cdey..
Owwwhhh..luper plak
check out die pyer soundtrack ea..Okaeri by Ayaka..
it will get stuck in your head for days!
hehe..
cowwwww


Tuesday, May 12, 2009

aPa iTu CiNTa??

Kerana rindu padanya, namanya sering bermain-main dibibir dan pelbagai lain perasaan yang melanda hanya kerana kamu telah jatuh cinta padanya. Adakah kamu mahu mengakui kebenaran ini iaitu kamu sudah jatuh cinta padanya? Jika ya, kamu perlukan keberanian untuk berhadapan dan berterus terang dengannya.
Jika kamu memilih untuk memendam rasa atau pun menanti si dia yang akan meluahkannya, kamu perlu bersedia untuk menanti segala risiko. Sama ada si dia menerima kamu atau pun melupakan kamu kerana penat menanti jawapan jawapan dari kamu..
Sukar untuk menduga hati seseorang jika kamu tidak tahu bagaimana hendak menyelami lubuk hatinya. Apa pun keputusan kamu, ikut kata hati dan bukannya fikiran..
Hati tidak mampu membohongi diri kita sedangkan fikiran mempunyai pelbagai alasan untuak mencipta helah¿
7 sebab CINTA tak dihargai¿
1) TIDAK TAHU APAKAH MAKNANYA CINTA..
Ada juga yang ingin bercinta tetapi tidak tahu apakah maknanya sebuah percintaan. Selidiki dahulu adakah kamu benar-benar memahami konsep cinta atau pun kamu perlu mempelajari makna disebalik cinta dahulu.
2) TIDAK TAHU MENGHARGAI NILAI SEBUAH CINTA
Bukan semua orang yang tahu menghargai nilai sebuah cinta. Cinta sering dianggap sebagai bahan kajian sama ada kita boleh melaluinya atau pun tidak. Jangan memperlekehkan perasaan cinta, kelak ia akan membakar diri sendiri.
3) HANYA SEKADAR SUKA-SUKA
Suka-suka untuk bercinta sering terjadi pada individu yang suka bertukar-tukar pasangan.. Jika suka, kamu akan mendekati dirinya.. Bila sudah jemu, mulalah timbul perasaan benci lalu kamu menjauhi dirinya.. Mengapa? Tanya pada hati!
4) TERPENGARUH
Terpengaruh dengan janji-janji manis si dia dan begitu mudah menyerahkan cinta bukanlah satu perkara yang boleh dianggap lewa. Hanya kerana terpengaruh, kamu menyerahkan cinta pada si dia tanpa terfikir, adakah benar kamu menyintai dirinya.
5) TEMAN KESUNYIAN.
Sering kali seseorang individu yang kesunyian setelah putus cinta akan lekas mencari pengganti. Sukar untuk hidup sendiri, bosan dan sentiasa mahukan teman membuatkan seseorang mudah meraih cinta. Cinta seperti ini bukan mudah untuk bertahan lama kerana tidak mengenali si dia dalam jangka masa lama dan terus mengikat janji.. Kesudahannya, kamu juga yang menyesal kerana tersalah pilih..
6) SAINGAN ORANG LAIN
Semata-mata mahu menyaingi orang lain terutamanya teman-teman rapat, kamu ingin sekali mencari kekasih.. Bila sudah ada kekasih, bolehlah menunjuk-nunjuk saham kamu juga laku.. Adalah ¿point¿ kamu untuk berkata, ¿Hei! Aku dah ada makwe/pakwe tau!¿, pada teman-teman¿
7) BERPURA-PURA..
Berpura-pura menyayangi si dia atas dasar simpati, tekanan diri keluarga atau pun ingin mempergunakan si dia untuk kepentingan kamu.. Contohnya, kamu mendampingi si dia kerana wang dan paras rupanya yang kacak/jelita atau pun keluarga yang ingin menyatukan kamu dengan dirinya membuatkan kamu terpaksa berpura-pura menerima si dia¿ HIPOKRIT!!¿

SoMeBoDY iS......

Right now...
Somebody is thinking of you.
Somebody is caring about you.
Somebody wants to be with you.
Somebody hopes you aren't in trouble.
Somebody wants to hold your hand.
Somebody is praying for you.
Somebody hopes everything turns out alright.
Somebody wants you to be happy.
Somebody wants you to find him/her.
Somebody IS him/her.
Somebody wants to give you a gift.
Somebody hopes you're not too cold, and not too hot.
Somebody wants to hug you.
Somebody loves you.
Somebody is thinking of you and smiling.
Somebody wants to be your shoulder to cry on.
Somebody wants to go out with you and have a lot of fun.
Somebody wants you to believe in yourself and know they believe in you.
Somebody wants you to know you are always in his/her heart.
Somebody wants you to know that you are a part of him-her...no matter how near or close you may be...
Somebody is playing a song that you love.
Somebody is helping you without your knowledge.
Somebody is your friend.
Somebody misses you more than you know.

BuCaN

Ri nie die btolak g thailand..da mule rsa windu yg tramaaaaaaaaaaaaaaaat sgt..
caye tpk cmne nk contact die nnti..
die kate die akan cube call bile da smpai nnti...
2 months..lmenyer....

caye sunyi tanpa die...........ughhhh..

Monday, May 11, 2009

Rules on Diet

The 7-7 Rule
Dinner must be eaten by 7:00 pm. After dinner, no food is to be consumed until 7:00 am at the earliest. This is basically the same as a 12-hour fast, meaning if you live by this rule for an entire year, you will have equivalently fasted for 6 months.

The 3-hour Rule
3 hours must pass between the last time you ate and the time you go to bed. This ensures that you are actively burning calories while the food is initially digesting, versus when you are sleeping, when metabolism slows and you burn fewer calories.

The Double Weigh-In
You must weigh yourself twice a day, minumum. Once at night before you go to bed or after your last bite of food is consumed, and once after using the bathroom in the morning but before any food is consumed. This is a more a self-esteem booster than anything else. You are always thinner in the morning. Also, it allows me to gauge how many calories I feel “safe” eating during the day and then judge at night how well I have done with that figure


~ I WANNA KISS ~


I WANNA KISS THE MIRROR BEFORE IT BLURRED

I WANNA KISS THE LOVE THOUGH ABSURD

I WANNA KISS THE HEARTBEAT BEFORE IT REST

I WANNA KISS THE BEAUTY AT IT BEST



HERE I AM

KISS ME WHILE I AM AROUND

KISS ME WHILE I AM ABOUND

KISS ME WHILE I AM STILL SOUND



I WANNA KISS THE WATER WHILE IT'S PURE

I WANNA KISS THE WAVES BEFORE THE SHORE

I WANNA KISS THE FIRE BEFORE IT BURN

I WANNA KISS THE SILENT BEFORE IT'S FROZEN



HERE I AM

HOW CAN THE BODY SPEAK

IF THE HEART DON'T SEEK

KISS ME WHILE I AM STILL SANE

O DELIVER US WHEN YOUR MERCY IS AROUSED AGAIN



I WANNA KISS THE IMPULSE BEFORE THE ACTION

I WANNA KISS THE HAND WHICH HOLD THE LANTERN

I WANNA KISS THE FAITHFUL BEFORE FORSAKEN

I WANNA KISS THE INNOCENT BEFORE CORRUPTION



HERE I AM

DON'T TURN YOUR BACK ON ME

FOR MY FAULTY SUPERFICIAL FLIGHT

KISS ME O SPIRITUAL LIGHT

WITH ALL YOUR MIGHT

TILL DEATH

MY BODY APART

SO WILL MY GRAVE

SHINE BRIGHT ALIGHT


Are you in love?

1. When you are together with that special someone, you pretend to ignore that person. But when that special someone is not around, you might look around to find them.At that moment, you are in love.

2. Although there is someone else who always makes you laugh, your eyes and attention might go only to that special someone. Then, you are in love.

3.Although that special someone was supposed to have called you long back, to let you know of their safe arrival, your phone is quiet. You are desperately waiting for the call! At that moment, you are in love.

4. If you are much more excited for one short e-mail from that special someone than other many long e-mails, you are in love.

5.When you find yourself as one who cannot erase all the messages in your answering machine or handphone because of one message from that special someone, you are in love.

6. When you get a couple of free movie tickets, you would not hesitate to think of that special someone. Then, you are in love.

7.You keep telling yourself, "that special someone is just a friend", but you realize that you can not avoid that person's special attraction. At that moment, you are in love.

8.While you are reading this page, if someone appears in your mind, then u are in love with that person.

Sunday, May 10, 2009

::LoVe QuoTeS::


1) Don't turn your back to love when it's
already in front of you. Don't drive it away from you,
because
if you do, someday, you'll think again, why you let lov
e flew when
it was there next to you.

2) In Love, think things first over if
you're sure about how you feel. Don't fall too hard not knowing
where you will stand, 'coz it
will hurt real bad
if things don't go the way you want them to be.

3) It's an irony to know that it takes hours for someone to have guts to say "hi" to
the one she
likes, days to admire ,weeks to miss the person,
months to love, but just a blink of an eye to say
goodbye...

4) Go for the person who loves you.
It is not wrong to love someone who belongs to someone else,
but it is much better to love someone who could

also love you in return.

5) Love isn't something we hold, it is something we
set free. It's not something we just do,
but it's something we don't imagine to be.
Lastly, it's not something we choose, it chooses us...

6) The scariest thing about falling in love is getting hurt.
The scariest thing about getting
hurt is not being able to love again.
The scariest thing about not loving again is being alone forever.



7) When you follow your heart, worry not where it
will lead you, for your heart knows the way. And if
you do get lost or reach a dead end, use your
head to lead you back home.


8) When you truly care for someone, you don't
look for faults, you don't look for answers, you
don't look for mistakes. Instead, you fight for the
mistakes, you accept the faults, and you overlook
excuses.

9) It's better to lose your pride to the one you love,
than lose your loved one to your useless pride.

10) Love is .........
not "it's your fault ", but " i'm sorry ",
not " where are you ? ", but " i'm here ",
not "how could you ?", but" i understand,
not "i wish you were here ", but " i'm thankful you
are ".

11) The beginning of love is to let those we love be just themselves,
and not twist with our own image.
Otherwise, we love only the reflection of ourselves we find in them.

12) If a relationship is truly meant for you,
your love will find a way to make it happen, and God will be
there to make sure it will stay .