-->

Tuesday, May 4, 2010

WoRK..WoRK!


Arghhh... Tak sampai seminggu lagi sudah kena kerja
Sangat malas

oN 11th of May have to present the final report
EVA, EVA, and EVA
On 12th of May, sudah kena start kerja pulak

No rest

T_T
Got work on MSC (Mediteranian Shipping Company)
If u ols tengok logo tu mesti tak kenal
Tapi kalau tengok kapal kat bawah ni kenal tak?
MSC is the second largest carrier in the world
So, awal2 interview kena sound to improve my english since banyak kena communicate dengan HQ in Geneva
[ni bab yang paling lemah sekali...]


Huhu
Nak kerje kat MISC tak dapat pulak

Huhu

[Macam la kerja atas kapal..semua gambar kapal haha]

I've been place at the Export Documentation Department
Tak tahu la kena buat apa je

Nampak cam tak relate je dengan apa yang aku belajar
Tapi tak apa la

Zaman sekarang tak boleh memilih sangat
Grab ape yang dapat dulu

Huhu
Tapi sekurang2nya position yang aku dapat ni bukan kontrak

So, bila sudah dapat kerja yang sesuai, boleh la belah !!
Haha
Have to work on Saturday juge

And my boss sudah inform banyak kena overtime

Tak ape la
Asal masyukkkkkkkkkkkkk
..Heheh *_^

[Tapi tak tahu la berape RM sangat la overtime huhu]

Walaupun, MSC punya office kat Bukit Raja and Port Klang, dekat je dengan UiTM

Tapi aku xsukala abah asyik kena hantar and ambil
Lagi2 hujung minggu kerja
So, sudah book transport
Tak tahu la bila dapat
Hehe..tak sabar nak drive =]


12 comments:

:: g3n :: said...

waaa...si biru!!

xsabaq nak jumpa dia...

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

wah..dia pun xsabaq nk bwk kamu!

MK Kimi said...

Si biru? kereta kah?

selamt berkerja...bestnya dh keje =]

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

haha..ye la kimi
kamu pun..slamat belajar =]

JaJOL said...

wah..ma! ada keje kosong? haha

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

uit..hang tu xabes lg prktikal lah! da abes baru cari ma okey..hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

;)

mUTe said...

Ni keje kat B.Raja la nih? Bganan dpn jusco tu ka? tahniah2.. Cukop bulan aku msg ko. Kiter boleh pg dinner. haha

JaJOL said...

yuyun: alaaa...kot2 la ada ke... nak keje yg takde kaitan ngan akaun ni...dah meluat ngan akaun ni..hahaha

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

mute: ye..atas hong leong je haha..
klu ujung bulan cnfirm2 aku yg kna blnjer kn haha...xpe2..jgn grand2 sudeh..=]

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

jajol: bole je ri if nk keje..ma bg ri special punya keje..dok atas kapal..tlg bersihkan kapal..tu mang xde kena mgena ngan account haha =P

:: g3n :: said...

Nak dibelanja gak....................